Hotel Slunce

Jesenická 4, 768 335 Rýmařov, Tel.: +420 554 212 790, E-mail: hotelslunce@jeseniky.com


  • Hotel Slunce Jeseníky

MOTORKÁŘI V JESENÍKÁCH

Také jste nadšený motorkář, stejně jako majitel tohoto hotelu? Hledáte na své cestě ubytování v Jeseníkách? Pak jste na správném místě – budeme rozumět Vaší řeči.  

Nabízíme Vám:

  • parkování - kryté stání na soukromém oploceném pozemku
  • příjemné ubytování se sociálním zařízením,  TV + Wi-Fi
  • snídaně v ceně ubytování, v čase kdy si přejete
  • pomoc při servisování

TIP NA MOTORKÁŘSKOU TRASU:

Nabízíme nejen ideální ubytování, ale i kvalitní motorkářské trasy v okolí. Mladá Fronta DNES, zahrnula náš region k 10 nejzajímavějším trasám v České republice. 

Šumpersko - Rýmařovsko

Pardubický/Olomoucký kraj Délka: 80 km Trasa: Jablonné nad Orlicí - Červená Voda - Bukovice -Olšany - Bludov - Šumperk -Rapotín - Sobotín - Rýmařov

Tato trasa se skládá ze dvou oblíbených úseků, kterým se říká Suchý vrch a Skřítek. První část stoupá z Jablonného na Červenovodské sedlo, ze kterého je možné odbočit směrem k rozhledně na Suchém vrchu (995 m n. m.). Za sedlem je ostré klesání s takzvanými vracáky, pro něž si tento úsek oblíbili motorkáři na sportovních strojích. Kvůli množství kamionů je povrch cest méně kvalitní. Pokračování z Červené Vody na Olšany už tak atraktivní není, i když i zde se několik hezkých zatáček (za Bukovicemi) najde. Utrpením je poté průjezd obydlenou oblastí ze Šumperku do Rapotína, který je však nutné podstoupit kvůli druhé části, které se říká Skřítek. Jde o silnici č. 11, vedoucí do Rýmařova. Ani zde sice není povrch vždy ideální, ale jde o jeden z nejdelších úseků v Česku prakticky bez zástavby, který v létě skýtá výhody stinného lesa. Okolní oblast Hrubého Jeseníku se může pochlubit ještě několika zajímavými silnicemi: pokud byste v Rapotíně neodbočili na Rýmařov, ale dali se na sever směr Jeseník, čekají vás zatáčky v okolí Červehorského sedla - tato silnice se však momentálně rekonstruuje. Relativně nedaleko, v okolí městečka Branná, se pořádá počátkem září také populární setkání veteránů Kolštejnský okruh.

 Autor: Radek Navrátil, Mladá Fronta DNES

PODÍVEJTE SE NA NAŠE RELAXAČNÍ POBYTY A DALŠÍ SLUŽBY:

 NAJDĚTE SI SVÉ MÍSTO NA SLUNCI.

HORSKÁ CHATA SLUNCE

Hledáte chatu či chalupu pro ubytování v Jeseníkách pro partu přátel nebo rodinu? Pak si zarezervujte nově zrekonstruovanou Chatu Slunce v Karlově pod Pradědem (kapacita 12 osob).