Hotel Slunce

Jesenická 4, 768 335 Rýmařov, Tel.: +420 554 212 790, E-mail: hotelslunce@jeseniky.com


  • Hotel Slunce Jeseníky

MOROUS rodinný pivovar z rýmařova

Vaříme spodně kvašená piva, tradiční české ležáky plzeňského typu 11 a 12%, a polotmavé silné pivo 13%. Vaření probíhá tradiční dekokční metodou z moravských humnových sladů a českých a moravských chmelů. Mladinu zakvasíme pivovarskými kvasinkami a kvasíme v otevřených spilkách. Po ukončení hlavního kvašení se mladé pivo nasuduje do ležáckých tanků, kde při teplotě cca 3°C probíhá 6 – 8 týdnů sekundární kvašení a ležení piva do doby než je správně uzrálé ke konzumaci. Občas vaříme i speciály jiných pivních stylů. Ochutnejte i naši specialitu Morousovu Pivoňku, což je nezakvašená mladina o 6%, čili nealkoholický nápoj, poněvadž alkohol spolu s CO2 vytváří až kvasinky „pojídáním“ cukrů.

Název našeho nového pivovaru Morous odkazuje svou syrovostí na historii Sudet a odráží povahu Jeseníků jako drsného kraje. Morous působí tvrdě, neústupně, ale uvnitř má dobré srdce – přesně jako sládek pivovaru, který je podle svých slov typickým morousem.

Je to Morous.... Těšte se a sledujte aktuální dění na našem FB Pivovar Morous

Nabízíme:

  • 11% a 12% světlý ležák, 13% polotmavé silné pivo a v budoucnu i jiné druhy a styly piv např. APA 12%
  • sladovou nealko limonádu "Morousovu pivoňku" 
  • komentované prohlídky s výkladem  (cca 45 min.) - 100 Kč/os. (minimálně 4 osoby, rezervace termínu prohlídky předem nutná na tel. 777 818 592). Pro skupiny možno doobjednat občerstvení dle požadavků (drobné občerstvení, oběd/večeře, rauty).
  • chuťovky k pivo v naší restauraci,
  • NOVINKA - připravili jsme pro Vás minimuzeum ve vitríně s názvem "Teprve pivo udělá žízeň krásnou, aneb malý exkurz o pivu a pivovarnictví na Rýmařovsku", zastavte se, přečtěte si řadu zajímavostí a prohlédněti si historické pivní lahve a další artefatky, které se váží k pivovarnicvtí v našem kraji.

Nabídka pro sběratele: 

  • pivní podtácek    25 Kč/ks + poštovné a balné
  • pivní etiketa        25 Kč/ks + poštovné a balné (skládá se ze 3 částí - přední etiketa, zadní etiketa a límeček)
  • pivní sklo 0,5 l   150 Kč/ks + poštovné a balné
  • pivní sklo 0,3 l   130 Kč/ks + poštovné a balné 
  • otvírák na pivo Morous (magnet na lednici)   45 Kč/ks + poštovné a balné
  • NOVINKA - známkový aršík Pivovaru Morous   450 Kč/ks včetně obálky

Objednávky ve tvaru - jméno a příjmení, korespondenční adresa, e-mail, zboží + poček ks  zasílejte na hotelslunce@jeseniky.com nebo do zpráv na FB Pivovar Morous

Hotel-Slunce-Rymarov-pivovar-Morous-pivni-tacky Hotel-Slunce-Rymarov-pivovar-Morous-pivni-sklo Hotel-Slunce-Rymarov-pivovar-Morous-otvirak Hotel-Slunce-Rymarov-pivovar-Morous-postovni-znamky

Informace - sládek/prohlídky pivovaru - Karel Polišenský (po - pá 8:00 - 16:00 hod): 604 831 147, marketing, prodej, pobytové balíčky - Renáta Polišenská: 777 818 592.

Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov-expozice Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov-pipa Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov Pivovar-Morous-Hotel-Slunce-Rymarov

Napsali o nás:

České pivo Morous získalo další ocenění za design s mračícím se sládkem
Po Excelentu, Hasičovi a Opici přichází Morous
Malé pivovary dál rostou. Novými objevy jsou Medojed a Morous!
Jeseníky obohatil Morous
5 pivovarů, které vás potěší obalem i obsahem
Pivovar Morous má retro etikety se zamračeným sládkem od agentury Little Greta

VYBERTE SI Z NAŠÍ NABÍDKY RELAXAČNÍCH POBYTŮ A SLUŽEB:

HORSKÁ CHATA SLUNCE

Hledáte chatu či chalupu pro ubytování v Jeseníkách pro partu přátel nebo rodinu? Pak si zarezervujte nově zrekonstruovanou Chatu Slunce v Karlově pod Pradědem (kapacita 12 osob).